Balyoz Davası 34. Celse Duruşma Tutanağı – 29 Nisan 2011

34. Celse duruşma tutanağını okumak için buraya tıklayın.

Bu duruşmada Şükrü Sarıışık’ın savunmasının tamamlanmasının ardından Ayhan Taş, Ramazan Cem Gürdeniz ve Süha Tanyeri savunmalarını yapıyor. (Cem Gürdeniz’in yazılı savunmasına buradan ulaşabilirsiniz.)

Süha Tanyeri savunmasında, 2003’de Balyoz kapsamında hazırladığı iddia edilen 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesinden bahsediyor.

***

.

Şimdi 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesi ile ilgili bazı gerçekler:

• 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesi Baransu’nun bavulundaki 11 no.lu CD’den çıkıyor. Belgede “Güvenlik Harekat Planı kapsamında El Konulması Planlanan 4×4 Araçların Çizelgesi” listelenmiş.

• Tüm bilirkişi raporlarına göre bu belgenin bulunduğu 11 no.lu CD tek oturumda oluşturulmuş; yani bir kez kaydedildikten sonra bu CD’nin içine ekleme ya da çıkarma yapılmamış.

• 11 no.lu CD, üstverisine göre 5 Mart 2003’de kaydedilmiş.

• 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesi Gölcük’ten çıkan 1 no.lu CD’de de kayıtlı.

• 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesi, üstverisine göre son olarak 4 Mart 2003’de “Suha Tanyeri” kullanıcı ismiyle kaydedilmiş. Bu nedenle iddianamede bu belgeyi Süha Tanyeri’nin hazırladığı iddia ediliyor.

• 4X4 ARAÇLAR ÇİZELGESİ.doc Word belgesi’nin ilk sayfası aşağıda (belgenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz):

• Soruşturma sırasında Balyoz Savcılarına gelen bilgiye göre, belgede 11nci sırada BURSA’da görünen 16 BEB 33 plakalı araç, 2003’de İzmir’de ve 35 AR 6132 plaka numarası ile kayıtlı. Bu araç 2006’da el değiştirerek İzmir’den Bursa’ya naklediliyor ve 13 Nisan 2006’da belgede geçen plaka numarası ile (16 BEB 33) tescil ediliyor! Resmedecek olursak:

•  Gerçekten 2003 senesinde Süha Tanyeri tarafından kaydedilen bir belgede bu bilginin yer alması mümkün değil. Bu belgeyi içeren bir CD’nin gerçekten 2003’de kaydedilmiş olması da mümkün değil.

•  Üstelik, soruşturma sırasında Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden Balyoz Savcılarına gönderilen ve bu bilgiyi ihtiva eden yazı savcılar tarafından adli emanete saklanıyor (Adli emanet klasör no. 2, dizin no. 311). Belgeye buradan ulaşabilirsiniz. Savcılar bu bilgiyi adli emanate saklamakla kalmıyor, iddianamede (sayfa 274) “(…) ayrıca 1 nci Ordu bölgesindeki bazı illerde el konulmak üzere 4×4 araçların belirlendiği anlaşılmıştır. (…) Dijital belgelerde yer alan fişleme çalışmalarının plan seminerinden önce tamamlandığı anlaşılmıştır” yazıyorlar. Bir de üstelik, adli emanete sakladıkları yazışmalara atfen “ (…) toplam 91 adet 4×4 aracın belirlendiği, yapılan sorgulamalarda bahse konu araçlardan bazılarının o dönem gayrimüslim vatandaşlara ait olduğu anlaşılmıştır” diye ekliyorlar (sayfa 230).

***

Şimdi Süha Tanyeri’nin savunmasından:

“Bir aracın 2006 yılında Bursa’ya satılacağı ve 2006 yılında alınacak bir plaka numarasının 2003 yılında bilinip yazılması mümkün müdür? Hayır.

Bu belgenin 2003 yılında yazılmış olması mümkün olamayacağına göre 2006’da yazılması mümkün olan bir belgenin yazıldığı tarih konusunda sahtecilik yapılarak 2003 yılında yazıldığı görüntüsü vermek bilirkişi raporlarına göre mümkün müdür? Evet.

Tarihinde sahtecilik yapılan bir belgenin hazırlandığı ve kaydedildiği bilgisayarlara bilgisayarların isimlerinde de sahtecilik yapılarak HRKBSK ve Süha Tanyeri isimlerinin verilmesi bilirkişi raporlarına göre mümkün müdür? Evet. (…)

Belgenin yazılabileceği en erken tarih olan 13 Nisan 2006 tarihinde ben Ordu Karargahında olmadığıma göre ben Ağustos 2003’te Ordu Karargahından ayrıldım. Sözde belgenin kaydedildiği iddia edilen HRKBSK isimli bilgisayar ile Süha Tanyeri isimli bilgisayarların bana ait olması mümkün müdür? Hayır.”

***

Bu da bizden:

Bu sahte belgeleri üretenler dışarıda mı? Evet.

“Mahkeme” bu belgelerin sahte olduğunu bile bile 163 kişiyi cezaevinde tutuyor mu? Evet.

Abone Ol

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

13 Yorum “Balyoz Davası 34. Celse Duruşma Tutanağı – 29 Nisan 2011”

  1. ertrk Says:

    Yusuf Ziya Arpacık’ın evi basılmış kamera düzeneği bulunmuş, deniyor… yine bi işler çevriliyor

    Cevapla

  2. Solmaz Türk Says:

    Yeniçağ gazetesi yazarlarından Sebahattin Önkibar geçen haftaki bir yazısında ” İstanbul’da bazı MHP lilerin evleri basılacak,bilgisayarlarlarına kasetlele ilgili şeyler yüklenecek diye duyumlar aldım” demişti.Artık hiç bir şeyden çekinmiyorlar,göstere göstere her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar.Bundan sonra ”SEHVEN ” olmuş diye bir mazeret de bulamıyacaklar.Her şey ”ALENEN”.

    Cevapla

    • fmerakli Says:

      Siz sehven deyince aklima Radikal’de birkac gun once okudugum su haber geldi: 🙂

      Kimbilir belki de Onkibar kaset operasyonunun arkasinda kim oldugunu biliyordu ve Bahceli’nin Diyarbakir mitinginde provokasyon hazirligi yapan MHP’liler teknik takibe takilip goz altina alininca, sorusturmanin kasetlere uzayabilecegini ongorup olasi bir sorusturmayi bulandirmaya calismis da olabilir. Oyledir demiyorum, ama bunun gozardi edilmemesi gereken bir ihtimal oldugunu da dusunuyorum.

      ———————–

      Çukurca mayınındaki konuşmalar sehven silinmiş!

      06/06/2011 14:47
      Yazı Boyutu
      Büyük
      Küçük

      Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde yola döşenen mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili açılan davada, mayını PKK’lıların yerleştirdiğine yönelik telsiz konuşmalarının yer aldığı belgenin sehven imha edildiği ortaya çıktı.

      Çukurca mayınındaki konuşmalar sehven silinmiş!

      ANKARA – Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın görülmesine Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Zeki Es ve Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile avukatları, şehit askerlerden Deniz Demirci’nin annesi Raziye Demirci ile babası Halil Demirci ve şehit yakınlarının avukatları katıldı. Mahkeme, GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığından, olay tarihinde terör örgütü mensuplarınca patlamaya ilişkin yapılan görüşmelerin kayıtlarının gönderilmesini istemişti. GES Komutanlığı’nda görevli, Tuğgeneral Kahraman Güneş’in mahkemeye faksla ulaştırılan ifadesinde ilgili konuşmaların sehven imha edildiği ortaya çıktı.

      -KONUŞMALAR VAR BELGESİ YOK-

      GES Komutanlığı’ndan istenen, olay tarihinde PKK mensuplarınca patlamaya ilişkin yapılan görüşme kayıtlarının “sehven” imha edildiğine yönelik bilgi Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’ne ulaştı. GES Komutanlığı’ndan mahkemeye gönderilen belgede, telsiz konuşmalarının 3 ay boyunca saklandığı, sonrasında imha edildiği ifade edildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, GES Komutanlığı’nda görevli, Tuğgeneral Kahraman Güneş’in ifadesinde, “Operasyon gece yarısı başlamıştır. Daha sonrada şehit haberlerini aldık. Teröristlerin telsiz konuşmalarında patlayıcıyı döşeyen teröristin ismi kod adıyla yer almaktaydı. Telsiz konuşmaları belli bir süre tutuyor daha sonra imha ediliyordu. Bu konuşmaların saklanması istendi. Ancak bu telsiz konuşmalarının diğer telsiz konuşmaları ile sehven imha edildiği ortaya çıktı” dediğini aktardı.

      Haberin tamami icin: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1051909&Date=06.06.2011&CategoryID=77

      Cevapla

  3. Solmaz Türk Says:

    Sebahattin Önkibar o yazıyı MHP liler göz altına alınmadan yazmıştı.Daha evvel de MHP den birileri böyle bir komplo yapılacağını söylemişlerdi.Bütün bunlara rağmen eğer hala birileri evlerinde kamera ,belge filan bırakmışlarsa adamlara dangalak derler.Böyle bir dangalaklığı da kimsenin yapacağını zannetmem. Bu kadar tutuklamaların ardından hala Eskişehir’deki evinde belge saklayacak kadar salak olamayacağına inandığım albay gibi.

    Cevapla

    • fmerakli Says:

      Solmaz Hanim,

      Bir onceki yorumunuzda Onkibar’in gecen hafta yazdigi yazi demissiniz, ben de o yuzden Onkibar’in Diyarbakir mitingi ile ilgili gozaltilari goz onune alarak boyle bir ongorude bulunmus olabilecegini yazdim, zira gozaltilar 30 Mayis guunu yasandi. Yani gecen hafta yazilan her yazi gozaltilar sonrasi yazilmis olacakti. Cevabinizi okuyunca, mecburen Onkibar biraz okumaka zorunda kaldim, bugune kadar Onkibar’in yazilarini okumamis olmakla ne buyuk bir zaman kazanmis oldugumu anlamakla birlikte bahsettiginiz yazinin gecen hafta degil, bir onceki hafta yazildigini da gormus oldum.

      Tabii bu PKK mayini denilen ama orduya ait oldugu ortaya cikan mayinlar ile yedi askerin sehit olmasi ile ilgili davada onemli delil niteligine haiz telsiz konusmalarinin “sehven” silindigi gercegini degistirmiyor, oyle degil mi? Ergeekon/Balyoz saniklarinin baslarina “sehven” gelen seylere gosterdiginiz tepkinin onda birini keske, gencecik 7 askerin sebepsiz olumune sebep olan sanik ordu mensuplarina iliskin delillerin sehven karartilmasina da gosterebilmis olsa idiniz,,,

      Cevapla

      • trekking Says:

        Sevgili fmeraklı,

        Sizinle daha önceki bir atışmamızda, suyu bulandıran ekip var ama sizi onlar arasında görmüyorum demiştim. Sevgili Acracia ‘nın “troll” dediği.

        Ancak son zamanlarda çok fazla kişiyle polemik yaşamaya başladığınızı ve hep blog dışına taşan konuları taşıdığınızı görüyorum. Yanlış anlamayın. Bununla ilgili bir ima da bulunmak istemiyorum. Zira genelde bu cümlelerin sonunda “Ne o Akademisyen bey, konuyla ilgili söyleyecek bir şeyiniz kalmadı herhalde” cümlesi gelir. Ben öyle bir imada bulunmuyorum. Ancak sevgili Acracia’ nın deyimiyle biz portakal’a portakal diyelim noktasındayım.

        Cevapla

        • fmerakli Says:

          Sevgili trekking

          Dogru soyluyorsun da hep bana sitem ediyorsun. Gecen sefer de Odatv’deki okuyucu yorumlarini tasiyanlara degil, blog girisi ile alakasiz o yoruma benim Kocak’a atifta bulunarak verdigim cevap uzerine bana sitem etmistin. Simdi de mahkeme tutanagina iliskin bu blog girisinin altina MHP kasetleri ile ilgili mesajlari yazanlara degil, onlara cevap yazmam uzerine bana sitem ediyorsun. Sitem sevgiden dogar derler, umarim sizinki de oyledir. Yalniz bilmiyorum dikkatinizi cekti mi Kosaner’e istifa baskisi olduguna iliskin Uslu’nun yazisini, sirf sizin elestirinizi dikkate alarak ve hakli bularak uygun bir blog yazisinin altina ekleyeyim diye ozel caba sarfettim ve aylar once yazilmis bir blog girisinin altina yorum yazarak bloga tasidim.

          Cevapla

        • demokrat Says:

          Sevgili Trekking,
          Haklısınız çoğu yorumlarımız blog açılış amacına uygun düşmüyor.Bunu sadece Fmeraklı yapmıyor mesela ben de yapıyorum.
          Bir taraftan da bakarsanız aslında blog amacına uygun yazılar zaten blog sahiplerince yazılıyor,yani insanlara ‘evet ya doğru bak 1 nolu cd’de acaip hatalar var doğrudur’ benzeri şeyleri tekrar tekrar söylemek birşey değiştirmeyecek gibi.Başka da yazacak şey yok eğer blog amacına sadık kalacak isek.Ben kendi adıma söyleyeyim bu bloga bugüne kadar okuduklarımdan daha çok bağlandım.Hatta hiçbir yerde de yazmıyorum artık,zaten zamanımız da kısıtlı.Bu anlamda blog sahiplerine de teşekkür ediyorum.Tamamen bağımsız,demokratik ve saygılı bir ortamda fikir teatisi yapıyoruz.Tabii eğer bu bağlamda bizi uyaracaklarsa ona da saygı duyarım.Sayın blog sahipleri eğer yazdıklarımızdan rahatsızlık duyuyorsanız lütfen belirtiniz ,bilelim.Biz memnunuz burada buluşmaktan,ben şahsım adına şu kısa sürede bile çok şey öğrendim.

          Sağlıcakla…

          Cevapla

    • demokrat Says:

      Sayın Solmaz,
      yardımı olur mu bilmem ama Aziz Nesin’in bir öyküsü vardı,çocukluğuma gittim bir an,tavsiye ederim,(söylediklerimin blog ve şahıslar ile kesinlikle alakası yok,yanlış anlamaya müsait çünkü, sadece kasetlerle ilişki kuralım) eşeklerin neden ai ai şeklinde ses çıkardıklarını anlatan bir gülmeceydi.Kaç yılı olduğunu hatırlamıyorum,bulursanız bakın derim.
      saygılar…

      Cevapla

  4. Solmaz Türk Says:

    Sayın f tipi meraklı;
    ben yorumumu bir numaralı yorumcuya cevaben yazdım,Önkibar’ın yazısının ne zaman kaleme alındığı önemli değil,önemli olan söylediklerinin gerçekleşmiş olması.Yazdığım her yazıyı üzerinize alınıp maydonoz olmanızıda anlamış değilim.Yanlış kim yapıyorsa yanlıştır.Eminim o şehit askerlerimizin isimlerini sorsam bir tanesini bile hatırlamıyorsunuzdur.Nöbetçi bir nefer gibi bilgisayarınızın başında durup herkese laf yetiştirmek gibi bir göreviniz mi var?Rica ediyorum bana cevap yazmayınız çünkü sizi hiç ciddiye almıyorum.

    Cevapla

    • Altan Alpay Says:

      Benim hatırladığım kadaryla Önkibar’ın dışında bu komplo bizzat Bahçeli ve MHP yöneticileri tarafından da ifşa edilmişti.

      Bu kişiler Diyarbakır mitinginde provakasyon yapacaklar bahanesiyle gözaltına alındıklarında da Bahçeli çok sert tepki vermişti.

      ŞEVHEN değil ALENEN! Yakında komplo yapmaya Mehter Takımı eşliğinde gelecekler.

      Bu arada son kaset baskınını ile ilgili iki haber linkini dikkatlerinize sunuyorum, aradaki farklari bulun!

      http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1144641&title=operasyonun-sirri-mhpde-yeni-kaset-iddiasi

      Zaman: “Yüksel A. gözaltına alınmazken İkitelli’deki ev ve işyerinde bulunan bazı dijital kayıt malzemeleri ile kalem kameralara el konuldu.”

      http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17997599.asp?gid=386

      Hurriyet: “Yüksel Aydın’ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanılmadığı görülüyor. Hiçbir gizli çekim, kamera malzemesi bulunmamıştır. Sadece 2007 yılında promosyon olarak verilmiş bir kalem kamera bulunmuştur. Bu boş ve hiç kullanılmamış bir kameradır. Yüksel Aydın’ın boş kalem kamerası ve bilgisayarları götürülmüştür. Kayıtlar incelenmiş, kamerada da hiçbir şey yok.”

      Cevapla

  5. ccgursel Says:

    Biri de su 4X4 aracin nasil olup da 2006 tarihinde aldigi plakanin guya 2003 tarihli belgede oldugunu aciklayabilir mi lutfen?

    Kararlar Turk milleti adina veriliyor yani 100 kusur gundur tutuklu bu insanlari aslinda biz tutukladik, hatirlatirim.

    Vicdanli adam pek kalmadi benim anladigim kadariyla bu ulkede.

    Var mi verebilecek cevabi olan yandas kesimden?

    Cevapla

  6. Aziz Says:

    4-4’lük ADALET !

    Cevapla

Yorum bırakın